Empty Chairs in Lecture Room

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Τι είναι αυτό που λείπει από τη σημερινή Ελλάδα; Είναι τα χρήματα, μήπως ο χρόνος; Εμείς θα λέγαμε, οι άνθρωποι με πρωτοβουλίες και διάθεση για αλλαγή. Συμμεριζόμενα την επιτακτική αυτή ανάγκη, δημιουργήσαμε την AUThors. Η AUThors  αποτελεί μία ανεξάρτητη ομάδα σπουδαστών/τριών της Θεσσαλονίκης που, προσανατολισμένη σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, στοχεύει στη κοινωνική αλλαγή μέσω της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης καθώς και πρότυπων βιωματικών (και μη) δράσεων. Ποιοι βρίσκονται όμως πίσω από την ομάδα;

 

 #inspire #change #provoke #doubt

Ο Αντώνης Κίτσιος είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτής, οραματιστής και συντονιστής της ομάδας AUThors. Η εθελοντική του εμπειρία σε οργανισμούς της πόλης, η προσωπική έρευνα και το πάθος της γνώσης και η καίρια ανάγκη κοινωνικής αλλαγής, αλληλεγγύης και προσφοράς, τον οδήγησαν τον Αύγουστο του 2020 να κοινοποιήσει επίσημα πλέον τη σύσταση της πολλά υποσχόμενης ομάδας του.

 

Η ΟΜΑΔΑ

ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μετάφραση

Η Μαρία Γαλανοπούλου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με εθελοντική δράση στον τομέα της εκπαιδευτικής υποστήριξης και διδασκαλίας, καθώς και με πάθος για τη μετάφραση λογοτεχνίας και αρθρογραφίας, τον Φεβρουάριο του 2021 έγινε μέλος της ομάδας AUThors, έχοντας αναλάβει το ρόλο της μεταφράστριας. Η πολύτιμη μεταφραστική εμπειρία που αποκόμισε στο πλαίσιο του Translation Slam 2019-2020, του World Poetry Day 2020, αλλά και μέσω της προσωπικής εξάσκησης αποτελεί εφόδιο για την επόμενη πρόκληση, τη μετάφραση, δηλαδή, άρθρων και συνεντεύξεων που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για θέματα έμφυλης βίας, (αν)ισότητας, καταπίεσης, απελευθέρωσης και αλλαγής.

ΝΑΤΑΣΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Αρθρογραφία

H Νατάσα Μαραγκού γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Πολυάσχολη βιβλιοφάγος με writer’s block συχνότερα απ’ ότι θα ήθελε. Φιλοδοξεί να είναι περισσότερα, κι όχι να έχει περισσότερα.

ΕΛΕΑΝΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

Αρθρογραφία

Η Ελεάννα Χαραλαμπίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Την ενδιαφέρουν ζητήματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τον λόγο αυτό ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ (Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία), όπου συνεχίζει να εργάζεται. Μέσα από τα κείμενά της ελπίζει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για θέματα ρατσισμού, βίας, διακρίσεων και ανισότητας.

ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΟΛΙΟΥ

Συντονισμός

Εν δυνάμει Τεχνολόγος Τροφίμων, παλεύω για έναν ηθικά "καλλιεργημένο" κόσμο με το λιγότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στις ζωές μας. 

Από μικρά χωριά σε μεγάλα όνειρα, επιδιώκω να κάνω το κόσμο πολύχρωμο και αλληλέγγυο. Ελεύθερο από ταμπού και στερεότυπα. Μέσα από διάφορες εμπειρίες, trainings, εργαστήρια, βιβλία και ταξίδια, μπορώ να πω πως το μυαλό μου καίει για θέματα φεμινισμού, σεξουαλικότητας και οικολογίας, όσο η καρδιά μου διψά για απελευθέρωση, γνώση και ουτοπία. 

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now