Empty Chairs in Lecture Room

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Τι είναι αυτό που λείπει από τη σημερινή Ελλάδα; Είναι τα χρήματα, μήπως ο χρόνος; Εμείς θα λέγαμε, οι άνθρωποι με πρωτοβουλίες και διάθεση για αλλαγή. Συμμεριζόμενα την επιτακτική αυτή ανάγκη, δημιουργήσαμε την AUThors. Η AUThors  αποτελεί μία ανεξάρτητη ομάδα σπουδαστών/τριών της Θεσσαλονίκης που, προσανατολισμένη σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, στοχεύει στη κοινωνική αλλαγή μέσω της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης καθώς και πρότυπων βιωματικών (και μη) δράσεων. Ποιοι βρίσκονται όμως πίσω από την ομάδα;

 
0_edited_edited_edited.jpg

 #inspire #change #provoke #doubt

Ο Αντώνης Κίτσιος είναι τριτοετής φοιτητής του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτής, οραματιστής και συντονιστής της ομάδας AUThors. Η εθελοντική του εμπειρία σε οργανισμούς της πόλης, η προσωπική έρευνα και το πάθος της γνώσης και η καίρια ανάγκη κοινωνικής αλλαγής, αλληλεγγύης και προσφοράς, τον οδήγησαν τον Αύγουστο του 2020 να κοινοποιήσει επίσημα πλέον τη σύσταση της πολλά υποσχόμενης ομάδας του.

 

Η ΟΜΑΔΑ

155523329_513656860056932_72492872883484

ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μετάφραση

Η Μαρία Γαλανοπούλου είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με εθελοντική δράση στον τομέα της εκπαιδευτικής υποστήριξης και διδασκαλίας, καθώς και με πάθος για τη μετάφραση λογοτεχνίας και αρθρογραφίας, τον Φεβρουάριο του 2021 έγινε μέλος της ομάδας AUThors, έχοντας αναλάβει το ρόλο της μεταφράστριας. Η πολύτιμη μεταφραστική εμπειρία που αποκόμισε στο πλαίσιο του Translation Slam 2019-2020, του World Poetry Day 2020, αλλά και μέσω της προσωπικής εξάσκησης αποτελεί εφόδιο για την επόμενη πρόκληση, τη μετάφραση, δηλαδή, άρθρων και συνεντεύξεων που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για θέματα έμφυλης βίας, (αν)ισότητας, καταπίεσης, απελευθέρωσης και αλλαγής.

ΕΛΕΑΝΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

Αρθρογραφία

Η Ελεάννα Χαραλαμπίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Την ενδιαφέρουν ζητήματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τον λόγο αυτό ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ (Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία), όπου συνεχίζει να εργάζεται. Μέσα από τα κείμενά της ελπίζει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για θέματα ρατσισμού, βίας, διακρίσεων και ανισότητας.

158349543_432079051217034_59693940272305
2.jpg

ΑΝΤΩΝΙΑ (ΑΝΤΑ) ΤΡΟΥΛΛΑΚΗ

Narrator | Voice Actress

Ξεκινώντας από μουσική, συγγραφή, θέατρο και προγράμματα ανταλλαγής μαθητών στα σχολικά μου χρόνια, κατέληξα να κάνω σπουδές πάνω στην αγάπη μου για την αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 2017. Αυτή μου η απόφαση αποδείχθηκε καθοριστική για τη συνέχεια, αφού τον Απρίλιο του 2020 ιδρύσαμε με συμφοιτητές και συμφοιτήτριες το διαδικτυακό αφιλοκερδές περιοδικό The Translation Project (TTP), όπου, μαζί με
τη μετάφραση και την επιμέλεια του ελληνικού γραπτού λόγου, εντρύφησα και στην αφήγησή του. Καθώς το πρόβλημα στον κόσμο μας δεν είναι η ανεπάρκεια όρασης ή η δυσκολία ανάγνωσης, αλλά η προσβασιμότητα, αισιοδοξώ πως θα συνεχίσω να ‘‘δίνω φωνή’’ σε περιεχόμενο που αξίζει να είναι προσβάσιμο παντού,
χωρίς εξαιρέσεις.


Η αγάπη μου για την αφήγηση και το έντονο ενδιαφέρον μου για θέματα φύλου και σεξουαλικότητας συνδυάστηκαν στο έργο των AUThors τον Φλεβάρη του 2021.

ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΟΛΙΟΥ

Συντονισμός

Εν δυνάμει Τεχνολόγος Τροφίμων, παλεύω για έναν ηθικά "καλλιεργημένο" κόσμο με το λιγότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στις ζωές μας. 

Από μικρά χωριά σε μεγάλα όνειρα, επιδιώκω να κάνω το κόσμο πολύχρωμο και αλληλέγγυο. Ελεύθερο από ταμπού και στερεότυπα. Μέσα από διάφορες εμπειρίες, trainings, εργαστήρια, βιβλία και ταξίδια, μπορώ να πω πως το μυαλό μου καίει για θέματα φεμινισμού, σεξουαλικότητας και οικολογίας, όσο η καρδιά μου διψά για απελευθέρωση, γνώση και ουτοπία. 

FB_IMG_1546642384737.webp
156065129_2294654747336372_2082413402134

ΝΑΤΑΣΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Αρθρογραφία

H Νατάσα Μαραγκού γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Πολυάσχολη βιβλιοφάγος με writer’s block συχνότερα απ’ ότι θα ήθελε. Φιλοδοξεί να είναι περισσότερα, κι όχι να έχει περισσότερα.

ΑΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Social Media Strategist | Content Creator

Η Βασιλείου Αλίκη ολοκληρώνει τις σπουδές της στο τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της στο Κέντρο Έρευνας, Δημοκρατίας & Δικαίου του ΠΑΜΑΚ στον τομέα του Marketing και ασχολείται με την δημιουργία και τον στρατηγικό διαμοιρασμό περιεχομένου μέσω της σελίδας της AUThors, κυρίως, στο Facebook. Tην απασχολεί ιδιαίτερα το κομμάτι της σεξουαλικότητας και ξεκίνησε το ταξίδι της πάνω σε αυτό ως εθελόντρια στο ‘Pride Thessaloniki’ το 2018. Μέσω της AUThors ελπίζει να εξελιχθεί περαιτέρω και να γνωρίσει άτομα που συμμερίζονται τις ανησυχίες της.

1.jpg
159322988_520209929373127_67070326631456

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΠΛΟΣΚΑ

Social Media Manager | Content Creator

Η Κυριακή Μπλόσκα γεννήθηκε το 1998, ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι επί πτυχίω φοιτήτρια στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ.  Τα ενδιαφέροντά της ποικίλουν, με την ίδια να έχει έφεση τόσο στις Τέχνες όσο και  στο έμφυλο ζήτημα και τη σεξουαλικότητα. Παρόλο που τα θέματα αυτά την απασχολούσαν από τα εφηβικά της χρόνια, μόλις τους τελευταίους μήνες -μέσω της ενασχόλησής της στα Social Media των AUThors- ξεκίνησε ενεργά πια να συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από  τα θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και την ισότητα.

 Μέσα από την συμμετοχή της στους AUThors αισθάνεται πως είναι μέλος μίας οικογένειας  που με μεράκι, αγάπη και πείσμα   δημιουργεί τα θεμέλια για ένα αύριο που θα στηρίζει και θα αγκαλιάζει κάθε πολύχρωμη ψυχή.

ΝΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ

SOCIAL MEDIA MANAGER

Η Νίκη Σταματιάδου εργάζεται ως δημοσιογράφος στο ενημερωτικό ραδιόφωνο flash 99.4 και στο τηλεοπτικό κανάλι της Κεντρικής Μακεδονίας Europe 1. Μέσα από τη δουλειά της προσπαθεί να αναδείξει κοινωνικά και πολιτικά θέματα που ενδεχομένως να καταπατούν την ισότητα των ανθρώπων αλλά και θέματα που κάποιοι θα ήθελαν να μείνουν κρυφά. Ως παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια του δελτίου ειδήσεων παλεύει να σπάσει τα στερεότυπα και να τονίσει την ουσία των πραγμάτων/ γεγονότων.

167800379_1090226728155172_8169120047127